De ansatte i Murerfirmaet Johannessen & Hagen blir nå en del av Håndverksgruppen. Her foran teglsteinsfasaden til Politistasjonen Syd i Heimdal. Foto: privatDaglig leder Knut Sletvold (t.h.) og formann Christian Holen sier det er positivt for Sletvold Tapet & Gulv å bli en del av et større system gjennom Håndverksgurppen. Foto: Privat.Mårten Mårtensson (t.v) og Mats Sörensen etablerte malerfirmaet Paintab Sverige AB i 2000. Nå selger de selskapet til Håndverksgruppen. Foto: Privat

Tre nye selskaper inn i Håndverksgruppen

Håndverksgruppen innlemmer nå tre nyeselskaper i konsernet gjennom Sletvold Tapet & Gulv, Johannessen & Hagen, samt Paintab Sverige AB.

– Vi er svært tilfreds med oppkjøpet av disse tre bedriftene. Dette er veldrevne og solide bedrifter med dyktige ansatte som passer svært godt inn med vår profil. De vil bidra til å styrke Håndverksgruppen som helhet, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding

Håndverksgruppen har siden juli 2020 kjøpt opp 29 selskaper tilsammen, hvorav to i Sverige.

– Sletvold Tapet & Gulv er en tradisjonsrik familiebedrift, lokalisert på Jessheim utenfor Oslo. Selskapet har syv ansatte, og drives i dag av brødrene Knut og Thomas Sletvold. Selskapet omsetter for omlag 20 millioner i året, heter det i meldingen.

– Vi har stått på egne bein siden 1949, og vi er nå tredjegenerasjons eiere. Håndverksgruppen er en seriøs og god partner som kan utvikle Sletvold Tapet & Gulv videre. Vi ser veldig positivt på å bli en del av et større system. Det var en del av drivkraften vår, sier daglig leder Knut Sletvold i meldingen.

Murerfirmaet Johannessen & Hagen i Trondheim er blant de siste selskapene i Midt-Norge som nå blir en del av Håndverksgruppen. Bedriften jobber tett opp mot større og etablerte entreprenører, og selskapet har spesialisert seg på murarbeid og flislegging. Selskapet omsatte i fjor for 17 millioner kroner.

- Vi har de siste to årene diskutert hvor veien går videre. Vi ønsket å videreutvikle selskapet, og da Håndverksgruppen kom på banen, passet det som hånd i hanske. Vi blir nå en del av et større felleskap, og vi får flere å spille på lag med. Det var viktig for oss, sier daglig leder Borgar Hagen.

Johannessen & Hagen ble etablert i 1986, og er lokalisert i Heimdal. Borgar Hagen har ledet selskapet siden starten, og han overlater nå den daglige driften til murmester Erlend Johannessen.

Håndverksgruppen har ambisjoner om vekst i Norden, og de satser nå stort i Sverige.

– Vi har store planer for Sverige fremover. Vi er derfor glade for å kunne styrke virksomheten vår med et nytt malerselskap i Trollhättan, sier Øyvind Emblem.

Malerfirmaet Paintab Sverige AB ble startet av Mats Sörensen og Mårten Mårtensson i 2000. Selskapet har i dag 20 ansatte, og omsetter for 27 millioner kroner. Selskapet er lokalisert i Trollhättan, nord for Gøteborg.

– Vi var i en prosess med å finne interessenter for å overta vår virksomhet, og det kjentes veldig positivt fra første dag vi kom i kontakt med Håndverksgruppen. Våre planer for videre vekst passet utmerket sammen med Håndverksgruppens visjon, sier daglig leder Mårten Mårtensson.

Paintab Sverige AB blir med videre som aksjonærer i Håndverksgruppen.

– Vi tror på den modellen som Håndverksgruppen har etablert, og vi har en egeninteresse av at vi skal fortsette å vokse i fremtiden. Det er en bra stimulans for vår del, sier Mårtensson.