Ill: Castelar Investment Management

Tidligere Statens Hus på Paradis i Stavanger rehabiliteres og utvikles

Kontorbygget skal gjøres om til et flerbruksbygg med smart-office kontorer, nærsenter og leiligheter.

70-talls kontorene i Lagårdsveien 78-80 på Paradis hvor Statoil, Statens Hus og senest Statens vegvesen har holdt til, rehabiliteres og utvikles til et flerbruksbygg etter modell fra internasjonale byutviklingsprosjekter. Eiendommen hvor oljeeventyret startet ligger på Paradis Stasjon i Stavanger sentrum.

- Kommunens plan for Stavanger sentrum muliggjør en fremtidsrettet byutvikling på Paradis med kombinasjon av boliger, kontor og handel. Castelar Investment Management (CIM) i Oslo har utformet byutviklingskonseptet New Energy Stavanger som nå er i ferd med å realiseres, heter det i en pressemelding.

I utformingen av New Energy Stavanger har Smart Office samt miljø- og energieffektive løsninger stått sentralt.

- Det satses på Bream Very Good standard, og det planlegges bl.a. solcellepaneler på det 1500 m2 store taket og arealeffektive kontorer, sier Peter Jacobsen i CIM.
Gateplanet konverters til nærsenter og vil inkludere butikker som baker, apotek, servering, kaffebar og frisør. Det hele forankres med en stor dagligvareforretning i underetasjen. Det skal legges vekt på grønn energi, moderne tekniske løsninger og materialer.

I Paradis har kommunen planer for park, gater med spisesteder og yrende kulturliv.
- Vår eiendom er porten til Paradis og blir det første trinnet i en meget spennende utvikling for byen, sier Jacobsen.
Byggestart og foredling ligger kort frem i tid og vil bli ferdigstilt i faser med planlagt avslutning i 2018/19.

Det eksisterende høyhuset skal bygges på med tre etasjer leiligheter. Det legges opp glassfasader og heis direkte fra parkeringshus og inn i leilighetene.

- Rehabilitering av eksisterende bygg er på alle måter mer miljøvennlig enn nybygg, sier Peter Jacobsen som gleder seg til å starte opp utleie og rehabilitering når Statens vegvesen flytter ut denne måneden.