Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, er klar for oppstart av årets kontrakter.

Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, er klar for oppstart av årets kontrakter.

Foto: Erik Burås/Samferdsel & infrastruktur

Tidenes anbudssesong for Mesta – har sikret kontrakter for 3,1 milliarder

Mesta vant hele ti store driftskontrakter i årets anbudssesong, noe som sørger for 3,1 milliarder kroner i omsetning.

Ifølge egne tall er Mesta årets største aktør i antall vunnet kontrakter og omsetning i det norske drift- og vedlikeholdsmarkedet, skriver Mesta i en pressemelding.

– I denne anbudssesongen oppnår vi et fantastisk resultat. Dette er takket være strålende innsats fra flere og gode synergier, men det er spesielt bra jobbet av kalkulasjonsgjengen. Dette er godt kalkulerte kontrakter som skal gi selskapet god inntjening mange år frem i tid, sier en svært fornøyd konserndirektør for kontrakt og produksjonsinnsats, Rolf Dale.

Gikk for de største kontraktene

Nye trender i anbudsmarkedet gjør at kontraktene baserer seg mer på timespris enn tradisjonelle rundsummer, og gjør det lettere for mindre aktører å delta i anbudsrundene. I tillegg har det blitt en økning av flere mindre driftsoppdrag. Mesta ønsket å gå for de aller største oppdragene, skriver selskapet i meldingen.

– Å satse på de større kontraktene har vist seg å være et godt valg for Mesta. Dette er også med å sikre lokale arbeidsplasser i et trygt og solid selskap fremover i tid, sier konserndirektør for drift og vedlikehold, Kristin Folge.

Rolf Dale, konserndirektør for kontrakt og produksjonsinnsats i Mesta.
Rolf Dale, konserndirektør for kontrakt og produksjonsinnsats i Mesta.Foto: Mesta

Markerte seg i Østfold

Tidligere i år klarte Mesta blant annet å sikre seg alle de tre utlyste kontraktene i Østfold. I tillegg landet Mesta oppdraget Gjøvik-Romerike, som er Norges første veidriftkontrakt der arbeidsvilkår og reduksjon i klimagassutslipp var avgjørende i tildelingen.

– For å vinne Gjøvik-Romerike oppdraget var det helt avgjørende å ha en solid agenda på miljø og bærekraft, i tillegg til drift og åpningstid på veinettet. Her scoret vi fullt hus, og det kommer av at i Mesta er vi gode på kontrakter med miljø- og bærekraftsmål, forklarer Dale.

Klare for kontraktsoppstart

Nå nærmer det seg oppstart for kontraktene, og prosjektledere og arbeidslag er klare.

– Vi har strålende prosjektledere og team klare til å starte arbeidet på kontraktene og vi ser frem til gode samarbeid både med Statens Vegvesen og de ulike fylkeskommunene, sier Kristin Folge.

Dette er de ti nye kontraktene som Mesta har sikret seg. Kontraktene har oppstart 1. september.
Dette er de ti nye kontraktene som Mesta har sikret seg. Kontraktene har oppstart 1. september.Foto: Mesta