Bak fra venstre: Prosjektleder Tommy Sand, avdelingsdirektør Stian Pettersen, begge fra kulturetaten, og Lukas Durlej i AF Håndverk. Foran fra venstre: Direktør Stein Slyngstad i Kulturetaten og daglig leder Ingvar Røang i Thorendahl.

Thorendahl rehabiliterer Toftes gate 69 for Oslo kommune

Kultureiendommen Toftes gate 69 i Oslo har gjennomgått refundamentering og innvendig riving av interiør samt innredning. Nå skal eiendommen rehabiliteres ut- og innvendig som en byggherrestyrt entreprise med ferdigstillelse mars 2021.

Toftes gate 69 ble bygget i 1890-årene og virket som skolebygg i nesten 100 år før den ble tatt i bruk til ulike kulturtilbud. Bygningen er kjent som Musikkens hus, Jazzens hus og Grünerløkka Lufthavn. Etter rehabiliteringen vil bygården igjen benyttes til ulike kulturtilbud med øvingsrom, scene og kafé.

Rehabiliteringen skal utføres av Thorendahl AS, som er en del av AF Håndverk som eier en rekke spesialiserte selskaper innen rehabilitering og antikvarisk rehabilitering. Selskapene omsetter årlig for nærmere 1 milliard kroner.

– Vi er stolte over å kontrahere prosjektet i Toftes gate 69 fordi seriøsitets- og kvalitetskravene til Kulturetaten er omfattende. Vi er også glade fordi prosjektet passer vår kompetanse innen sammensatt, antikvarisk rehabilitering og gir våre gode håndverkere de faglige utfordringene de ønsker, sier daglig leder i Thorendahl AS, Ingvar Røang i en pressemelding.

– Vi prioriterer å oppfylle Oslomodellen i alle prosjekter. I dette oppdraget har vi en fremragende prosjektorganisasjon med egne, fast ansatte håndverkere som er spesialisert på rehabiliteringsprosjekter, sier styreleder i Thorendahl AS, Arvid Engebretsen.