Foto: Kistefos`The Twist` vil inneholde tre gallerier og huse skiftende utstillinger med internasjonalt anerkjente kunstnere. Foto: Hélène BinetFoto: Kistefos`The Twist` er kåret til ett av verdens vakreste bygg i 2019 av Bloomberg, The Telegraph og Elle Decor. Foto: Hélène Binet.Foto: KistefosFoto: Kistefos

The Twist vant internasjonal konkurranse for beste arkitektur

The Twist, som er en del av Kistefos-anlegget i Jevnaker, gikk denne uken til topps i arkitekturkategorien i LCD Berlin Award.

Det skriver LCD (Leading Culture Destinations) og Visit Berlin i en pressemelding onsdag kveld.

The Twist er tegnet av danske BIG – Bjarke Ingels Group, og LCD berømmer bygget for å være både galleri, bru og skulptur på én gang.

Ifølge magasinet Subjekt ansees LCD Berlin Award som «museenes Oscar».

– Gratulerer til Kristefos og Bergen Assembly for denne bragden som bidrar til å ette Norge på kartet som en internasjonal kulturell destinasjon, uttaler Katrine Mosfjeld i Visit Norway.

– LCD Berlin Awards 2020 retter søkelyset mot kultur, kunst og reise, og trekker frem unike kulturelle opplevelser i hele verden. Fra lokale til globale perspektiver, tilbyr vinnerne av prisene i 2020 nye og spennende muligheter til å utforske forholdet vårt til offentlige steder, tradisjon og identitet. Over årene har LCD Awards tilbudt en unik plattform til vinnerne for å vise frem sine kulturelle verdier og nå frem til globale reisende som ønsker å fordype seg i kunst og kultur. Disse vinnerdestinasjonene viser akkurat hvor dypt symbiosen mellom kunst, kultur og reise faktisk er, uttaler juryen for prisen.