ØKT PÅGANG: - Vi oppelver en økende etterspørsel etter terrasseprodukter, sier Dag Tønsberg i Thaugland. Foto: Svanhild Blakstad

Terrassetrykk hos Thaugland

Trelastleverandører Thaugland opplever stor pågang etter ulike terrasseprodukter på årets Hagemesse.

Bortsett fra en liten gjesteopptreden for ni år siden, er det første gang Thaugland er utstiller på Hagemessen. Trelastleverandøren har hovedfokus på terrasseprodukter, og viser frem 15 ulike varianter fra flere leverandører.

Adm direktør Thomas Berger og innkjøpsansvarlig Dag Tønsberg i Thaugland har gått tungt inn på Hagemessen med en stand på 260 kvadratmeter. Foto: Svanhild Blakstad

- Terrasse er det produktet som har vokst mest hos oss de siste årene. For 8-10 år siden gikk det mest i trykkimpregnert, men nå er det en mye større bredde i produktene, sier innkjøpsansvarlig Dag Tønsberg i Thaugland.

Les også: Slår et slag for mindre vedlikehold og mer patina

Han forteller at i porteføljen finnes både varmebehandlet ask og furu, royalimpregnert og vanlig impregnert, samt kompositt fra kjente leverandører som Kebony, Moelven, Møre Tre og Fiberon.

- Våre kunder er hovedsakelig proffer, men vi retter oss også mot forbrukerne. De møter vi her på messen, og opplever at det er en enorm interesse for terrasseprodukter og tilbehør, sier Tønsberg.

Anders Slemdal i Essve demonsterer skjult innfesting på terrasse. Foto: Svanhild Blakstad

Skjult innfesting

Thaugland har med seg en rekke samarbedispartnere på standen, deriblant Essve som viser frem en helt ny løsning for skjult innfestning av terrasse.

- Med dette systemet, hvor man bruker et spesialverktøy, skrus terrassebordene fra siden og det mye penere uten synlige skruhoder. Man unngår også at vann legger seg oppå skruhodene.

Tønsberg sier seg svært godt fornøyd med responsen på Hagemessen. - I dag var det bortimot 100 personer på vår stand samtidig. Her får vi profilert oss både for proffer og forbrukere, og det er også god profilering innad i bedriften, avslutter han.

På standen har Thaugland med seg følgende leverandører og samarbeidspartnere: Makita, Hey'di, Osmo, Essve, Moelven, Kebony, Fiberon, MøreTre og Barkevik.