Foto: Moelven

Terrasserekord fra Moelven

Fra 15. mars til 15. juni leverte Moelven rekordstore mengder med terrassegulv.

Hele 40. 000 kortreiste og bærekraftige kubikkmeter gikk ut av fabrikkene til Moelven re i løpet av tre måneder. Legger man terrassebordene etter hverandre utgjør det en 10 000 km lang rekke. Like langt som fra Oslo til Lofoten tur/retur fire ganger, eller nok til å dekke 171 internasjonale fotballbaner, ifølge en pressemelding fra Moelven.

– Vi har aldri opplevd en slik terrasseboom som dette. Iveren etter å bygge terrasse gikk til himmels i det Norge stengte ned. Vi er fremdeles tidlig i terrasseseongen, og etterspørselen er ekstraordinær. Vi jobber nå på spreng for ikke å gå tomme for varer. Skulle det skje enkelte steder, er forklaringen rett og slett et byggeskred vi vanskelig kunne planlegge for, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef hos Moelven Wood.

Spente på høsten

Moelven har i vår produsert terrassegulv både sent og tidlig for å kunne møte den økte etterspørselen. Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, så har terrassesalget økt med 50 prosent.

- Vi gleder oss selvsagt over den store veksten, og at vi har klart å holde hjulene i gang under koronautbruddet. Samtidig vet vi at framtiden i byggebransjen aldri har vært mer usikker, og at en sommer ikke varer evig. Selv om det er plankekjøring akkurat nå, så er vi spente på høsten, sier Hønningstad, og legger til:

- Men før den tid vet vi at mange nordmenn kommer til å få sitte på en ny terrasse enten hjemme, på hytta eller på campingplassen.

Rogaland på topp

Det er solgt flest terrassegulv i Rogaland de siste månedene, deretter følger Hordaland og Trøndelag.

Dette tilsvarer 40.000 kubikkmeter med terrasse:

  • Stablet oppå hverandre tilsvarer det nesten 13 Mjøstårn i høyden.
  • Prekestolen opp og ned 1.300 ganger, med terrassebord på rad og rekke.