Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Terra Entreprenør konkurs igjen

Terra Entreprenør i Trondheim meldte torsdag oppbud, drøye tre og et halvt år etter at samme selskap sist meldte oppbud.

Adresseavisen skriver at 37 ansatte mister jobben etter konkursen. Terra Entreprenør gjenoppsto etter et lignende oppbud i januar 2012. Den gang skiftet selskapet navn til BSB Maskin like før konkursen var et faktum, så teknisk er det første gang Terra Entreprenør går konkurs.

På styreleder og medeier Erik Schløsser-Møller høres det derimot ikke ut som om selskpaet vil gjenoppstå nok en gang.

– For mitt vedkommende er det ikke aktuelt. Jeg mener det vil være feil signal å sende overfor kreditorene, hvis det gis inntrykk av at jeg kan tjene på dette, sier han til Adressa, og forteller at han så sent som i sommer spyttet inn mer kapital i selskapet.

Schløsser-Møller sier at årsaken til at selskapet kaster inn håndkledet er at de har hatt oppdragstørke i vinter, og at de ikke har sikret seg nok kontrakter foran denne vinteren heller.

Han sier at selskapet har leverandørgjeld på tolv millioner kroner, men understreker at de også har over fem millioner utestående hos kunder. Terra holdt nå på med oppdrag for Trondheim kommune, Ruta Entreprenør og HENT.