Fra venstre: Aage Vikse, Arne Hammer,Christer Notland og Jone Vold. Foto: Teca

Fra venstre: Aage Vikse, Arne Hammer,Christer Notland og Jone Vold. Foto: Teca

TekniskBureau Stavanger selges og går inn i ny allianse

TekniskBureau i Stavanger ble grunnlagt 1893. Nå videreføres bedriften med 130 års historie med nye eiere.

Med virkning fra 01.01.2023 får TekniskBureau Stavanger nye eiere. Alle ansatte, navnet og identiteten blir videreført når Teca AS fra Sunnhordland og Gran VVS fra Vestfold kjøper driften i det tradisjonsrike selskapet.

De to kjøperne har også har lang historie. Gran VVS ble etablert i 1983 og Teca har historie tilbake til 1958. Teca består blant annet av tidligere TekniskBureau Sunnhordland, så dette kan ifølge en pressemelding også kalles en gjenforening.

Tre selskaper

De tre selskapene i alliansen, Teca, Gran VVS og TekniskBureau, innehar mye kompetanse og erfaring innen alle tekniske fagfelt, og har som mål å være en betydelig aktør innen bygg og anlegg.

– Vi er veldig glade for at TekniskBureau videreføres i en allianse som har samme fokus og jobber innen de samme områdene som oss, sier Jone Vold, som blir ny daglig leder i TekniskBureau fra fra første januar.

 – TekniskBureau fokuserer videre på det vi allerede er gode på, og alliansen gir oss nå mulighet til å bli enda bedre. TekniskBureau er store innen byggdrift og serviceavtaler på tekniske installasjoner, noe bedriften har bygget opp ekspertise på igjennom generasjoner, legger han til i pressemeldingen.

Jobber med Akers hovedkvarer

TekniskBureau jobber innen markedsområdene elektro, VVS og ventilasjon (HVAC), automasjon og telekom.

Gran VVS er allerede teknisk leverandør til HENT i byggingen av Akers nye hovedkvarter i Jåttåvågen, prosjektet som heter Valhall. TekniskBureau blir nå gjennom alliansen med på laget som skal levere tekniske installasjoner i prosjektet.

– Det er stas å være med på et så viktig oppdrag i regionen. Vi ser absolutt de positive virkningene ved å komme sammen i allianse med selskaper innen de samme markedsområdene som oss selv. Dette lover godt for fremtiden, og vi er glade for å være med på et slikt viktig oppdrag, sier Vold i meldingen.