Frode Stubberud fra Løvenskiold Teknikk satte ny pers og ble raskeste mann på laget til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien (foto: Jørn Hindklev).

Teknikken satt for raskeste mann på laget

Frode Stubberud fra Løvenskiold Teknikk ble raskeste mann over fjellet blant deltakerne på laget til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien.

− En rå tur. Forholdene var så gode de kan bli med sol og lite vind, sier sprekingen som i dag fullførte sitt tiende Birkebeinerrenn. Dette er også åttende gang Stubberud deltar på opplegget med Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien.

− Målet var å gå under tre timer uansett forhold. I dag ble det pers med 2.50,17. Det er jeg strålende fornøyd med, sier Stubberud.

Mens mange av Birkendeltakerne er nervøse flere uker før rennet, ser Stubberud ingen grunn til å stresse.

− Det er bare å senke skuldrene. Været og føret får man ikke gjort noe med, men det er jo litt morsomt å gjøre andre litt stressa og nervøse før start. Det hører med, humrer han.

Stubberud er en aktiv mann hele året og deltar på Birkebeinertrippelen.

− Det blir løping på våren og sommeren og sykling sommertid. Og så går jeg mye på jakt. Men jeg følger ikke noe treningsprogram og trener uten pulsklokke. Nøkkelen er å holde et jevnt driv, sier han.

Stubberud begynte å jobbe i Løvenskiold Teknikk desember 2014. Han innrømmer at det er et forbedringspotensial på aktivitetsnivået blant de ansatte i firmaet.

− Det er litt å hente der, men jeg kan jo forstå at noen blir litt skremt når de ser hva enkelte driver på med. Jeg er selv med i en treningsgruppe hvor flere håndverkere fra byggenæringen deltar. Man kan fint trene sammen selv om med ulikt nivå og ambisjoner, sier han.