<p>BLOMSTERKASSE MED NY VRI: - Denne kassen med innbygd ølkjøler er det ikke noe problem å bygge selv, sier marketingsjef Heid Snekvik i Talgø.</p>Mange ville se på Talgøs nye modulkonsept for uterommet på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadTalgøs nye uteromskonsept vises frem på årets Hagemesse. Foto: Svanhild BlakstadEn av årets nyheter fra Talgø er jernbanesviller som kan brukes til både gangbaner, nivådelere og bed. Foto: Svanhild BlakstadBlomsterkasse med ny vri: Talgøs nye uteromskonsept er basert på at man kan lage produktene selv, som denne blomsterkassen med innebygd kjøleboks. Foto: Svanhild BlakstadSalgssjef Brynjar Ansnes Moe og marketingsjef Heid Snekvik i Talgø har opplevd eventyrlig intersse for deres nye uteromskonept på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadMultibod fra Talgø. Foto: Svanhild BlakstadNytt uteromskonsept fra Talgø lanseres denne våren. Foto: Svanhild BlakstadMODULBASERT: Hagestuer, multiboder og pergola til uterommet fra Talgø vises frem på Hagemessen 2016. Foto: Svanhild Blakstad

Talgø traff blink med nytt modulkonsept

En blomsterkasse med innebygd ølkjøler eller en komplett utebod med pergola? Det kan du bygge selv, hvis du er en smule handy.

Denne våren lanserer Talgø for fullt sitt nye konsept for byggesystemer til hagen og uterommet, og på Hagemessen viser den tradisjonsrike nordmørsbedriften frem hele produktporteføljen i Talgø Plus Concept.

Systemet består av tre hovedkategorier bygg: hagestue, multibod og pergola, som har en rekke bruksområder.

- Prinsippet er enkelt. Alle byggene består av moduler i 60 og 120 cm bredde, og 220 cm høyde. Alt er produsert i Møre Royal, sier marketingsjef Heid Snekvik.

Talgøs nye uteromskonsept på årets Hagemesse. Foto: Svanhild Blakstad

Hun forteller at de har jobbet veldig mye med designløsningene før systemet var i boks.

- Vi føler at vi har truffet med formspråket. Nå har vi fått et universelt og klassisk design som passer godt inn i ulike miljøer, enten det er ved eneboligen, hytta på fjellet eller ved sjøen, i parker eller næringsbygg, sier hun.

Gjøre det selv
Systemet er basert på ferdigbygde elementer som er konstruert slik at det skal være enkelt å montere for selvbyggeren.

- Er du middels handyman- eller kvinne og har en hjelpsom nabo, er det ikke noe problem å bygge disse produktene selv. Beregnet byggetid på middels stort byggeset er én dag, sier salgssjef Bjørn Hauglann.

Både han og Snekvik kan fortelle om en eventyrlig mottakelse på Hagemessen.

- Det er viktig å vise frem løsningene til sluttbrukeren, og vi har fått en overveldende respons. Nordmenn er opptatt av uterommet og vil ha gjennomførte og helhetlige løsninger, og de er villige til å bruke penger på det, avslutter Hauglann.

Talgøs nye uteromskonsept på årets Hagemesse. Foto: Svanhild Blakstad