Steinar Svinø

Symetri styrker seg

Symetri Collaboration går inn på eiersiden og blir en strategisk minoritetsaksjonær i IT-utviklingsselskapet Upwave Technologies.

- Begge selskap ønsker at denne investeringen skal styrke det teknologiske samarbeidet og øke selskapenes markedsposisjon innen generelle samhandlingsløsninger, heter det i en pressemelding.

- Med denne investeringen får vi en spennende og strategisk viktig teknologipartner i Upwave som kan bistå med å raskere tilby enda mer brukervennlige løsninger. I første omgang vil dette få effekt på det norske markedet, men vi ser også muligheter til å bistå i vår sterke ekspansjon på det svenske markedet, sier Steinar Svinø, adm. dir. i Symetri Collaboration.

Upwave er en samhandlingsplattform, levert som en SaaS-tjeneste til kunder som ønsker bedre oppgavehåndtering og prosjektstyring i alle typer prosjekt. Symetri Collaboration på sin side utvikler og leverer samhandlingsløsninger til prosjekter med fokus på bygg og anleggsbransjen. Symetri har vært i markedet i siden 2001 

- Med Upwaves raske vekst, solide faglige kompetanse og teknologiske tyngde er vi trygge på at dette vil komme våre kunder til gode. Gjennom integrasjoner og felles produktutvikling vil vi sammen tilby markedet bedre, mer brukervennlige og helhetlige samhandlingsløsninger, sier Svinø.

- Denne investeringen i vårt selskap, fra en industriell viktig nordisk IT-leverandør, ser vi som meget spennende for vår strategiske utvikling videre. I Symetri Collaboration og Addnode Group får vi en samarbeidspartner som kan bidra både med verdifull kompetanse innen mange markedssegmenter og på sikt kan vi få tilgang til en bredere distribusjonskanal i det europeiske markedet. Det er også en annerkjennelse at det børsnoterte Addnode Group ser potensiale i de innovative produkter og løsninger vi vil lansere fremover, sier Kjetil Moløkken-Østvold, CEO i Upwave.