<p>14 beboere er måtte evakueres fra Lillehamer Helsehus natt til tirsdag da en bekk som normalt går i rør i området, fant et nytt løp (foto: Jørn Hindklev).<br></p>Kraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixKraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR / NTB scanpixKraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Bjørn Arild Løken gjør sitt for å forhindre at bekken Skurva blir et vassdrag. Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR / NTB scanpixKraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR / NTB scanpixKraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixKraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixLillehammer 20140708. Kraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder på Lillehammer natt til tirsdag, noen som preget morgentimene tirsdag. Her er det bekken Skurva som bidrar til at Nordseterveien er blitt et vassdrag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sykehjemsbeboere måtte flyttes etter flom

Fjorten beboere ved Lillehammer Helsehus måtte flytte fra etasjen på grunn av store nedbørsmengder tirsdag morgen. Vannet skaper også problemer for trafikken i Gudbrandsdalen. Brannsjef frykter hundretalls hus er rammet. 

Kraftig regnvær gjør at bekker og elver går over sine bredder, sier vakthavende brannsjef Magne Marstein i Lillehammer til NRK.

– Vi prøver å hjelpe til så godt vi kan og prøver å få tak i gravemaskiner og andre mannskaper som kan gjøre en innsats, sier Marstein.

Ved Lillehammer helsetun er fjorten beboere flyttet internt i bygget.

– Det er nærmest en elv som renner gjennom en etasje der, sier Marstein. Like etter klokka 7 var det en halv meter vann over gulvet.

Flere veier er også stengt på grunn av nedbøren, blant annet Nordseterveien. Politiet i Gudbrandsdalen melder at folk som kjører, må passe seg for kumlokk som flytter på seg.

Brannsjefen beskriver overfor TV2 vannmengdene som kolossale. 15 brannmenn fra Lillehammer brannvesen jobber nå med å tømme Helsehuset for vann.

Brannvesenet fra Hamar er nå på plass for å bistå i arbeidet. Hvor mange hus som er rammet av vannet, er altfor tidlig å si, forteller Marstein.

– Vi har ikke fått vært ute på eneboligene ennå, men det folk sier til meg er at dette er verre enn det var her for to år siden.

– Det er garantert et hundretalls hus som er rammet, sier han.