I Agder-fylkene er 1.600 kunder tirsdag ettermiddag uten strøm som følge av problemer i forbindelse med snøvær. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Strømproblemene fortsetter for sørlendingene

Snøværet som har herjet i Agder-fylkene har skapt store problemer for strømleverandøren Agder Energi. Tirsdag ettermiddag er rundt 1.600 sørlendinger strømløse.

I den første feilmeldingen fra Agder Energi het det at 436 kunder i Agder-fylkene var uten strøm ved 10-tiden tirsdag. To timer senere hadde det økt til 4.000 strømløse i Aust- og Vest-Agder.

Ved 14-tiden torsdag er antallet strømløse mer enn halvert, ned til rundt 1.600 for begge fylker, skriver Agderposten.

Intens feilretting og såkalt «ekstraordinær sikringshogst» til tross, advarer Agder Energi sine kunder om at problemene kan fortsette en stund framover.

–Været har blitt mildere på Agder, og det fører til at trær som har vært tynget ned av snø kan skape nye problemer. Når snøen smelter vil disse trærne rette seg opp igjen, og ettersom de kommer i kontakt med linjenettet kan det føre til nye strømbrudd, skriver selskapet i en pressemelding.

–Det er derfor risiko for nye strømbrudd i de områdene som allerede er berørt.

Fylkene har vært ekstremt plaget med strømbrudd etter at store mengder snø falt ned og førte til at trær falt over strømlinjene i området fra og med mandag forrige uke. På det meste var over 15.000 kunder strømløse samtidig.

Denne uken ble det satt inn et helikopter som blir brukt til å befare strømnettet, noe som har hjulpet Agder Energi med å lokalisere feil. Nytt uvær tirsdag hindrer imidlertid helikopteret i å nå fram, og flere droner er nå satt inn for å bistå montørene med å finne feil.