Foto: EBA Agder
Foto: EBA Agder

Stort oppmøte på felles HMS-arrangement i Kristiansand

EBA Agder og MEF Agder arrangerte 11. oktober et felles HMS-arrangement innen tematikken grøfter og graving, og interessen rundt samlingen var stor.

– Vi hadde 40 tilgjengelige plasser til arrangementet, og vi måtte tidlig opplyse om at samlingen var fulltegnet, sier Hilde Waage, regiondirektør i EBA Agder.

Hun forteller at det var både ledere og ansatte som jobber ute i driften til stede på HMS Forum, i tillegg til representanter fra offentlige virksomheter.

– Dette er en tematikk som ikke har vært så mye fremme i lyset, men som helt klart fortjener mer oppmerksomhet. Dette viste også interessen rundt arrangementet med all tydelighet, mener hun.

Det var tilbake i 2017 EBA Agder startet opp satsingen HMS Forum.

– Målet er å få til en lik HMS-standard i bransjen i Agder. For å få til dette arrangerer vi blant annet møter, samlinger og workshops. Vi har i nå også tatt inn distriktslederen i MEF i HMS Forums programkomite nettopp for å få med oss en større andel av verdikjeden i bransjen. Vi har også representanter fra rådgiverbransjen med i dette arbeidet, legger hun til.

Distriktssjef Julie Rosenlind Falch i MEF Agder (t.v.) og Hilde Waage, regiondirektør i EBA Agder. Foto: EBA Agder
Distriktssjef Julie Rosenlind Falch i MEF Agder (t.v.) og Hilde Waage, regiondirektør i EBA Agder. Foto: EBA Agder

Det var første gang EBA Agder og MEF sammen inviterte inn til et felles arrangement av denne typen, men Waage sier det vil komme flere.

På samlingen deltok flere ulike aktører, blant annet Arbeidstilsynet regionalt verneombud og erfaringer fra entreprenbransjen.

– Spesielt innlegget til Norva24 Sør Miljø var sterkt, der man kom inn på erfaringer fra en dødsulykke som rammet selskapet, sier Waage.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no.