Illustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / StatskogIllustrasjon: August Schmidt / Statskog

Statskog bygger UFO-hytte i UFO-bygd

Statskog ønsker å bygge en UFO-lignende hytte i Hessdalen i Trøndelag.

Det skriver NRK Trøndelag i en artikkel på sine nettsider.

– Vi ønsker å få til en utleiehytte i det området der vi ikke har noen fra før og gi et tilbud til folk om overnatting i spektakulære omgivelser, sier regionleder for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach.

Lys idé

Hessdalen har i mange år trukket til seg skuelystne som har ønsket å se hittil uforklarte lyskuler på himmelen.

Hessdalfenomenet er blant annet observert og avbildet av forskere ved Høgskolen i Østfold.

Når Statskog i Trøndelag nå ønsker å bygge ny utleiehytte i området, er det med et vink til den lokale severdigheten.

– Vi syntes det var aktuelt å spille på Hessdalfenomenet når det gjelder selve hytta, altså utformingen av den, sier Carl Libach til NRK.

UFO

Statskog har engasjert arkitekt August Schmidt, som har tatt utgangspunkt i lysfenomenet og tenkt i retning av UFO når han har utformet den nye hytten, som også er designet for å gi hyttegjestene god tilgang til Hessdal-himmelen.

– Man kan sitte inne og se dersom det dukker opp noe, sier Statskog-sjefen.

Statskog har fra før over 70 utleiehytter i norsk natur.

– Arkitektur på utleiehytter betyr mer og mer, både i forhold til besøkstall og oppmerksomhet, sier prosjektleder for UFO-hytten, Tone Groeggen.

Den nye Statskog-hytten i Hessdalen skal etter planen bli omtrent 100 kvadratmeter stor, heter det i artikkelen fra NRK.