Harald Nikolaisen.
Harald Nikolaisen.

Statsbygg solgte eiendommer for over to milliarder i fjor

På vegne av staten solgte Statsbygg eiendom for mer enn to milliarder kroner i 2021. I hovedstaden ble det solgt eiendommer for 1,69 milliarder kroner.

– Når staten ikke lenger har behov for en eiendom, selges den som hovedregel i markedet. Å sitte på eiendommer staten ikke har behov for, vil være sløsing med fellesskapets midler, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg.

I mai i fjor ble St. Olavs gate 32 ved Slottsparken solgt for 345 millioner kroner. Eiendommen er på totalt 5.000 kvadratmeter over fire etasjer fordelt på to bygninger.

Samtidig vedtok bystyret i Oslo i september å kjøpe rundt tre firedeler av den 65 mål store eiendommen på Adamstuen der veterinærmiljøene tidligere holdt til. Salget ga staten en inntekt på 1,35 milliarder kroner.

I 2021 solgte Statsbygg også eiendommene til Nordre Vestfold fengsel i Hof, eiendommen Bruvoll som tilhørte Hedmark fengsel og de tre eiendommene Kleivgrend, Parkveien 6 og Håvet som har tilhørt Arendal fengsel. Ingen av disse eiendommene var lenger i bruk som fengsel og eiendommene var heller ikke interessante for annen statlig virksomhet. Totalt innbrakte salgene 25,6 millioner kroner.