Administrerende direktør Harald Nikolaisen med vinner-forslaget Adapt fra arkitektteamet Team Urbis. Nå er Statsbygg klaget inn for tildelingen av Team G8+. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Statsbygg om regjeringskvartalet-klage: – Ingen drømmesituasjon for noen

Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen lover en grundig behandling av Team G8+ sin klage på regjeringskvartalet-tildelingen.

Selskapene bak Team G8+ kom på andreplass i konkurransen om prosjekteringen av Norges største byggeprosjekt. Mandag kom nyheten om at de har klaget inn tildelingen.

– Vi har akkurat mottatt klagen, og den skal vi gå gjennom og behandle grundig. Før vi har fått gjort det, er det vanskelig å kommentere saken, sier administrerende direktør i Statsbygg Harald V. Nikolaisen til Byggeindustrien.

– Men det er åpenbart ingen drømmesituasjon for Statsbygg?

– Det er vel ingen drømmesituasjon for noen av partene. Men nå må vi få se på klagen og behandle den ordentlig.

– Er du overrasket over at Team G8+ har gått til dette steget?

– Vi er for så vidt overrasket. Det er jo ingen som planlegger med at noe sånt skal skje. Men igjen, nå må vi få sette oss inn i klagen og behandle den skikkelig.

– Kan du si noe om hvor lang tid det vil ta?

– Det er vanskelig å si på nåværende tidspunkt. Vi må få se nærmere på hvor omfattende denne klagen er, sier Nikolaisen.

Kommunikasjonsansvarlig for regjeringskvartalet-prosjektet, Pål Weiby i Statsbygg, vil ikke spekulere i potensielle utsettelser.

Men han sier til Aftenposten at signeringen av kontrakten med vinnerlaget i alle fall blir utsatt i første omgang.

– Frem til nå har vi følt at det har gått riktig for seg. Vi gjorde det vi skulle for å få en rettferdig konkurranse, sier Weiby.