Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Stabil utvikling i OBOS-prisene i juni

Koronautbruddet har de siste månedene i liten grad påvirket bruktboligmarkedet. I juni gikk OBOS-prisene opp 0,4 prosent i Oslo. På landsbasis var oppgangen 0,2 prosent.

Etter at boligprisene falt i mars, har OBOS-markedet tatt seg opp de tre siste månedene.

– Prisoppgangen i Oslo i juni i er litt høyere enn normalt, men på samme nivå som i juni i fjor, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

– Juni pleier å være en måned med svak prisvekst. I snitt har juni-prisene i Oslo falt med 0,2 prosent i perioden 2004 til 2019. I fjor steg de derimot med 0,4 prosent, legger hun til.

Prisoppgangen i juni betyr at kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i hovedstadsområdet er 66.146 kroner. En brukt OBOS-bolig i Oslo-området koster nå 4,3 prosent mer enn i juni i fjor. Kvadratmeterprisen på landsbasis er 57.676 kroner. Det er 4,5 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Aktiviteten tok seg markant opp fra mai til juni, og det ble omsatt 573 boliger i Oslo i juni i år. Det er flere enn i juni måned de siste tre årene. Andelen som benytter seg av forkjøpsretten som følger av OBOS-medlemskapet, pleier å være en bra temperaturmåler på boligmarkedet. Den har steget, og var på nesten 30 prosent i juni i Oslo. Det er klart høyere enn i juni i fjor.