Snowboard-profil omkom i snøskredet julaften

Det var 42 år gamle Lars Eriksen, en anerkjent bygger av snowboardparker, som omkom da han ble tatt av et snøskred i Hemsedal mandag.

Politiet gikk tirsdag ut med navnet på den omkomne. Eriksen er en kjent profil i snowboardmiljøet og svært godt kjent i Hemsedal, hvor han har jobbet som snowboardparksjef i skisenteret, melder VG.

40-åringen ble funnet av et helikopter etter å ha ligget nesten to timer i snøen. Han kjørte utenfor oppkjørte løyper sammen med en kamerat da skredet gikk like før klokken 14. Området der raset gikk, var svært bratt og ulendt. Det var derfor vanskelig for redningsmannskap å ta seg inn i det.

42-åringen har vært aktiv i snowboardmiljøet siden slutten av 1980-tallet. Ski- og skatenettstedet Tacky.nola tirsdag ut en minnetekst for Eriksen. Vennene skal minnes ham i skianlegget på Hemsedal tirsdag ettermiddag.

– Han har vært med på å definere snowboardsporten gjennom sitt arbeid og engasjement, i mange kanaler, i alle år. Lars var en visjonær, parkbygger av verdensklasse, en av de mest rutinerte snowboarderne, habil snowboardfotograf og forfatter, vår mentor, gründer og levemann, skriver de.

Eriksen har også holdt kurs i bygging av snowboardparker i utlandet.