Det 50.000 kvadratmeter store prosjektet SNØ omtales som ett av de mest innovative kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne. Fasadearbeidene, som er utført av selskapet Eiqon, ble en av største utfordringen på anlegget i og med at fasaden skrår innover uten noen rette 90 graders vinkler. Foto: BetonmastDaglig leder Eiqon Nybygg AS; Aleksandr Gukov(t.v.), daglig leder for Eiqon Fasade AS; Sergejs Maksimenkovs, daglig leder Eiqon; Emil Eiternes; nytilsatt leder av Eiqon Betongbygg AS; Trine Hastad og daglig leder UAB Eiqon Baltic; Ramunas Grudis kan fornøyd spasere langs den ny fasaden til gigantprosjektet SNØ på Lørenskog.Det tilhørende servicebygget er på 12.500 kvadratmeter.Også det tilhørende servicebygget med kontorer, utstyrsleie, butikker, servering og treningssenter har fått en flott fasade.

SNØ-fasade til 40 millioner

Selskapet Eiqon er nå i ferd med å ferdigstille fasaden på det innendørs skianlegget – SNØ.

Betonmast signerte for to år siden en 700 millioner kroner stor avtale med Vinterparken om bygging av landets første innendørs skianlegget SNØ på Lørenskog. Det 40.000 kvadratmeter store prosjektet er omtalt som verdens råeste helårsarena for snøopplevelser og ett av de mest innovative kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne, skriver Eiqon i en pressemelding.

Anlegget, som skal stå ferdig i 2020, er første byggetrinn i det som skal bli en nye bydel på 200.000 kvadratmeter.

6000 kvadrat fasade
Arkitektselskapet Halvorsen & Reines visjon var en smeltende isbre, noe som blant annet resulterte et forholdsvis krevende fasadearbeid. Betonmast valgte til slutt Lier-selskapet Eiqon som leverandør av det kompliserte tømrer- og fasadearbeidet.

Det ble inngått en avtale til en totalverdi på 40 millioner kroner, og arbeidene med de 6000 kvadratmeterne med fasade, som startet opp i oktober i fjor, forventes å være ferdigstilt tidlig i høst. På det meste har avdelingene Eiqon Nybygg AS og Eiqon Fasade AS hatt over 70 arbeidere i sving på gigantanlegget der de også har levert glass-rekkverkene.

– Svært kompleks og utfordrende
– Det er både en spesiell, svært kompleks og påkostet fasade. Vi valgte Eiqon blant annet fordi vi har hatt gode erfaringer med deres tømreravdeling tidligere. Men det aller viktigeste var at Eiqon kunne tilby en samlet pakke for både tømrerarbeid og fasade i en og samme kontrakt. Med et så vanskelig grensesnitt, og mange overganger mellom ulike materialer som dette, var det en kjempefordel at en og samme leverandør løste oppdraget. Så langt er vi veldig fornøyd med de arbeidene som er gjort og de løsninger som er valgt, sier prosjektleder for Betonmast, Erlend Nicolaisen i pressemeldingen.

Daglig leder for Eiqon Fasade AS, Sergejs Maksimenkovs, kan da også bekrefte at det har vært en utfordrende affære å få fasaden på plass.
– Fasaden skrår innover uten noen rette 90 graders vinkler, og i tillegg består den av fire ulike materialer som skal gli sammen, nærmere bestemt aluminium, polykarbonat, kompositt og emalit. Dette er komponenter som er levert fra ulike fabrikker i Italia, Lithauen og Polen. Så det har uten tvil vært litt av et puslespill med mye planlegging, design og koordinering for å få dette til å passe sammen og se bra ut til slutt, forteller Maksimenkovs. Og om ikke det var nok så måtte også Eiqons fasadebyggere ta hensyn til en høyspentlinje som passerte rett ved nybygget, en svært så kraftig versjon av sorten som forsyner halve Oslo med strøm.
Daglig leder og gründer bak Eiqon, Emil Eiternes, er stolt over at Lier-selskapet får anledning til å delta i prestisjeprosjekt som dette.
– Det viser at vi har den kompetansen som er nødvendig i forhold til kompliserte byggverk, og vi er også veldig fornøyd med å kunne levere en samlet pakkeløsning som gjør at oppdragsgiver ikke trenger å benytte seg av en rekke underleverandører, noe som ofte kan vise seg å bli en dyr erfaring, sier Eiternes.