Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Snart klart for De norske trevaredagene

29. og 30. januar samles den norske trevarebransjen i Bergen for trevaredagene.

- De norske trevaredagene skal med begeistring utfordre og fortelle oss hva som skjer i bruken av treet i arkitektur, design og miljø – kanskje vår tids viktigste materiale i nye bygg og boliger. Vi har mer skog enn noen gang, vi opplever økt etterspørsel og politikerne «befaler» bruken av tre i viktige norske signalbygg, sier administrerende direktør Jannis Barbantonis i Norske Trevarer i en pressemelding.

Blant de 15 som skal holde innlegg på konferansen er sjeføkonom Nejra Macic fra Prognosesenteret, seniorarkitekt Anne Cecilie Haug fra Snøhetta og tidligere Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth. Konferansen åpnes av Bergens-ordfører Marte Mjøs Persen.

- Vi skal bruke Trevaredagene til å samle flere fra egne rekker, samarbeidspartnere, arkitekter og andre interesserte fra hele landet til en større samling og diskutere treets muligheter, ikke bare egenskaper, sier styreleder Ole Olsen i Norske Trevarer.

- Vår kunnskap i forvaltningen av dette helt unike materialet må og skal vi dele ikke bare med kolleger, men også med arkitekter og byggherrer. Når treet nå dukker opp i stor skala i nye og moderne bygg, må vi sørge for at markedet blir gjort kjent med at det også står norske krefter bak vinduer, dører, trapper og det øvrige interiøret, legger han til.