Illustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Slik skal Lagunen i Bergen bli by (Bildekarusell)

Kjøpesenter-området Lagunen i Bergen skal, ifølge planene, vokse seg til en liten by i byen.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

Planene innebærer, ifølge artikkelen, at Laguneparken blir dobbelt så stor. Kjøpesenteret-området sør i Bergen består i dag av 70.000 kvadratmeter bygningsmasse. I kommunens reguleringsplan er det nå planlagt 700 nye boliger og et kontorareal på 112.000 kvadratmeter i området. Totalt ønsker Lagunen storsenter etter hvert å bygge ut 80.000 kvadratmeter innenfor kommunens reguleringsplan, skriver Bergens Tidende.

Bare i første byggetrinn vil Lagunen, ifølge avisen, utvide kjøpesenteret med 20.000 kvadratmeter.

– Dette er samfunnsutviklingen på det beste. Dette er en transformasjon fra kjøpesenter til by. I begynnelsen var Lagunen en møbelfabrikk, så ble vi et kjøpesenter og nå vil vi bli Lagunebyen, sier senterdirektør Knut Eliassen til Bergens Tidende.

– Det betyr levende fasader, gågater og torg, kvartalsstruktur og parkering under bakken, sier han.

Men direktøren påpeker overfor avisen at man først må få infrastrukturen på plass i Lagunen-området.

– Byggingen av nye arealer må starte med parkeringsplasser. En del av det vi i dag har som overflateparkering, vil bli lagt under tak. Vi skulle ønske at vi fikk rom til flere parkeringsplasser, men her har vi møtt motstand. Samtidig må vi ikke glemme at dette er regionens største kollektivknutepunkt utenfor Bergen sentrum. Hvis kommunen fortsetter satsingen på kollektivtrafikk, skal det for eksempel ikke være nødvendig for beboerne her å eie bil, sier han.