Illustrasjon: AMB arkitekterIllustrasjon: AMB arkitekterIllustrasjon: AMB arkitekterIllustrasjon: AMB arkitekter

Slik blir Amfi Rørvik

Amfi Rørvik i Vikna kommune i Trøndelag åpner våren 2020, og det da ombygde Leiasenteret presenteres da med nye butikker, spisesteder og boliger.

Det skriver Thon Eiendom i en pressemelding onsdag.

– Vi bygger for fremtiden og vi er glad for at det satses på Rørvik. Utbyggingen vil føre til flere arbeidsplasser og at flere besøker sentrum for handel og opplevelser. Nye butikker og spisesteder vil føre til at flere velger å handle lokalt. Og ikke minst er det et stort løft for dette området i byen. Amfi Rørvik får også flotte vindusflater ut mot gatene og det vil bli et godt samspill mellom sentrum og senteret, sier eiendomssjef for Midt- og Nord-Norge i Thon Eiendom, Eva Johansen.

– Utbyggingen av Amfi Rørvik styrker Leiasenteret og danner et naturlig endepunkt i Kjøpmannsgata med torg og gågate. Det skapes lune plasser i nedre del av sentrum, med uteservering og åpne butikker mot gata. Et ærlig arkitektonisk uttrykk gjenspeiler omgivelsene og gir samtidig Amfi Rørvik en tydelig egenart. Det som tidligere var et tomrom i bybildet blir nå til et levende sentrum og den nye porten til Rørvik, kommenterer arkitekt for prosjektet, AMB arkitekter.

30 nye leiligheter vil ferdigstilles i løpet av andre kvartal 2020. Interessen har, ifølge pressemeldingen, vært god, og 20 av 30 boliger er solgt.

– Boligene får en nydelig utsikt over havet, og det kommer en flott takhage for beboere. Dette er et helhetlig prosjekt med høy kvalitet på fasader og bygg. Det forventes en befolkningsvekst fremover i Vikna, så flere boliger, butikker, spisesteder og jobber på senteret vil gjøre at Rørvik blir både en viktig møteplass og arbeidsplass for nåværende og fremtidige generasjoner, forteller Eva Johansen.
Det er Coop og Olav Thon Gruppen som jobber med utviklingsprosjektet. Olav Thon Gruppen eier 25 prosent av prosjektet, heter det i pressemeldingen.