Ny idrettshall i Bryne. Illustrasjon: Asplan Viak
Ny idrettshall i Bryne. Illustrasjon: Asplan Viak

Skanska bygger idrettshall i Bryne

Skanska har signert en kontrakt med Time kommune om bygging av en ny storhall i Bryne. Kontrakten er verd 124 millioner kroner før merverdiavgift.

Det skriver Skanska i en pressemelding fredag.

Den nye idrettshallen vil få to hallflater etter hverandre, og blir rundt 90 meter lang, skriver Skanska. Den frie takhøyden vil bli ni meter, noe som gjør at hallen er godkjent for toppseriespill i flere idretter.

Byggestart er i november, med ferdigstillelse omtrent ett år senere. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise med samspill.

– Dette prosjektet passer godt inn i porteføljen vår, og det er flott at vi får være med på å realisere et prosjekt som betyr så mye for innbyggerne i kommunen. Vi setter også pris på at Time kommune deler vårt engasjement for klima og miljø, og at dette gjenspeiles i prosjektet, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for byggvirksomheten til Skanska.

Idrettshallen dimensjoneres for at det skal kunne spilles håndballkamper på førstedivisjonsnivå. Det vil bli tribune langs den ene langsiden med plass til 600 tilskuere. I tillegg er det planlagt fremtidig teleskoptribuner på hallflaten for rundt 900 personer, slik det totalt kan bli 1.500 tilskuere på en kamp eller oppvisning, skriver Skanska.

Kommunedirektør Trygve Apeland i Time kommune (til venstre) og regiondirektør for Skanskas byggvirksomhet i Rogaland og Agder, Jone Klingsheim. Foto: Time kommune
Kommunedirektør Trygve Apeland i Time kommune (til venstre) og regiondirektør for Skanskas byggvirksomhet i Rogaland og Agder, Jone Klingsheim. Foto: Time kommune

– Dette er viktig prosjekt for den videregående skolen, idretten og hele Bryne. Vi er veldig forøyde med at Time kommune viser oss tillit, og vi er stolte over å bidra til at dette fantastiske prosjektet blir realisert. Nå ser vi frem til å komme i gang med byggingen, sier regiondirektør for Skanskas byggvirksomhet i Rogaland og Agder, Jone Klingsheim.

Kommunaldirektør Trygve Apeland i Time kommune er også svært fornøyd med at byggearbeidet snart starter opp.

– Det er utrolig kjekt å komme i gang. Bryne storhall vil bety spesielt mye for barn og unge, men blir også viktig for folkehelsen. I tillegg blir hallen betydningsfull for byutviklingen på Bryne, sier Apeland.

Fylkeskommunen blir leietaker i storhallen, slik at elevene ved Bryne videregående skole får et fullverdig kroppsøving- og idrettstilbud. Når den nye hallen står ferdig ved årsskiftet 2023-2024, vil det gi tilbudet til de 1700 elevene et stort løft.