<p>OBOS-direktør Daniel K. Siraj innledet Boligkonferansen til OBOS.</p>Helene Gallis fra Nabolagshager fortalte om hager på Oslos tak. Scenen var for øvrig pyntet med blomster fra noen av takene.Mikael Ludvigsson fra Smart Housing Småland var med på Skype.Peter Stenfeldt i OBOS Sverige fortale om High6-prosjektet i Kalmar.Anne Grosvold i samtale med Daniel K. Siraj.Nesten full sal i OperaenOBOS er også opptatt av at konferansen skal være en møteplass.Aktører fra hele næringen var samlet på konferansen.

Siraj: Ikke helfrelst på alle grønne løsninger

- Grønn bygging er viktig, men det viktigste er at vi gjør de riktige grønne tingene, sa konsernsjef Daniel K. Siraj OBOS da han åpnet boligbyggerens egen konferanse.

Siraj innledet konferansen i Den norske opera og ballett med en samtale med NRK-journalist Anne Grosvold, og OBOS-sjefen var tydelig på at han ikke er helfrelst på alt som har med grønn bygging å gjøre.

- Jeg har møtt litt for mange nyfrelste på miljø som har solgt inn løsninger det ikke har blitt noe av, sa han.

- Det må ikke hindre oss i å tenke grønt, men vi må gjøre det som virker. Jeg tror at OBOS, som er en kjempestor organisasjon, blir sett på som en aktør som kan tenke litt lenger enn mange andre. Vi skal gjøre litt mer, men vi skal gjøre det som virker og det som er langsiktig, la Siraj til.

OBOS-sjefen understreket at han håpet at de 400 påmeldte ikke dro fra konferansen som helfrelste på miljø, men at de fikk innspill som både kunne være lønnsomme og tok et grønt ansvar.

- OBOS skal være en spydspiss på miljø, men ved å gjøre de små tingene som til sammen kan snu en supertanker. Vi må spørre oss; hva skaper lønnsomhet for OBOS, og de som bor hos oss, på lang sikt, sa han.

Siraj reflekterte også på om man blir særlig mye mer miljøvennlig av de nye sertifiseringsordningene, og understreket at man ikke blir mer miljøvennlig over natten fordi man har et diplom på veggen.

Konferansen har vist seg å være populær, og det var 400 påmeldte i salen som i løpet av torsdagen fikk høre innlegg om alt fra bier til betong.