Alexandra Bech Gjørv  fra SINTEF under klimatoppmøtet i COP26 i Glasgow. Foto: Terje Pedersen / NTB
Alexandra Bech Gjørv fra SINTEF under klimatoppmøtet i COP26 i Glasgow. Foto: Terje Pedersen / NTB

SINTEF-sjefen er kåret til Årets kvalitetsleder 2023

Konsernsjef Alexandra Bech Gjørv i SINTEF mottok utmerkelsen under Verdens kvalitetsdag nylig. Det er fagnettverket Kvalitet og Risiko Norge som står bak kåringen.

Kvalitet og Risiko Norges styre og kvalitetspriskomite sier følgende i sin begrunnelse:

«Årets vinner leder en virksomhet som gjennom forskning og innovasjon bidrar til å utløse grønn, digital, sirkulær og økonomisk bærekraftig omstilling – sammen med kunder fra mange samfunnssektorer. I 2022 kan 95% av omsetningen knyttes til spesifikke bærekraftmål.»

Noe av det som ellers trekkes fram er at det utgis en bærekraftsrapport med klimaregnskap, og at det er et tydelig fokus fra ledelsen på bedre forebyggende HMS-styring.

Juryen trekker fram at årets vinner «er en tydelig og konkret leder, demonstrerer personlig karakter, setter retning og mobiliserer personlig og individuell forpliktelse, og har oppnådd gode resultater gjennom systematisk bygging av organisatoriske ferdigheter i organisasjoner og hos medarbeidere – som er bekreftet med uttalelser fra egen organisasjon». Alexandra Bech Gjørv scorer høyt på alle prisens kriterier.

Prisvinneren selv er rask til å dele æren med medarbeiderne i SINTEF, ifølge sintef.no:

– Jeg er mest flau over å få så mye skryt for en langsiktig innsats som så mange har stått for. Samtidig er jeg sprekkstolt over SINTEF, sier den ferske prisvinneren.

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, med 2.200 ansatte fra 81 forskjellige land. Ifølge den siste årsrapporten er tre av fire medarbeidere vitenskapelige ansatte, og 61 prosent av disse har doktorgrad.