Foto: Sika

Sika fullfører kjøpet av Parex

Sika har fullførte 23. mai kjøpet av Parex. Avtalen ble annonsert 8. januar 2019. 

Med en årlig omsetning på 1,2 milliarder sveitsiske franc er Parex en stor mørtelprodusent.

- Sika og Parex er to sterke selskaper som er svært komplementære i produkttilbud og markedspenetrasjon. Med dette oppkjøpet vil Sika utvide sin produktportefølje, ytterligere styrke sin verdensledende posisjon i kjemikalier til bygningsbransjen, og nå et salg på over åtte milliarder sveitsiske franc i 2019, heter det i en pressemelding fra Sika.

Parex sitt produkttilbud omfatter fasademørtel, flislim og vanntettende mørtel. Parex har en sterk tilstedeværelse i distribusjonskanaler, spesielt i Kina, der Parex har bygget opp et nettverk på over 90.000 salgssteder. Selskapet er tilstede i 23 land og driver 74 fabrikker rundt om i verden.

- Med oppkjøpet samler vi to sterke selskaper sammen. Parex og Sikas forenlig forretningsaktiviteter gir en utmerket vekstplattform for begge parter. I tillegg til svært komplementære produkttilbud og kanaler, ser vi også at Parex og Sika har svært lik kultur, verdier og ledelsesstiler - med fokus på kundeorientering, empowerment, kvalitetsprodukter og tjenester. Integrasjonsplanleggingen er godt på vei. Vi er glade for å begynne å jobbe sammen for å bygge vår felles fremtid. Vi ønsker alle ansatte i Parex velkommen til Sika-familien, sier Paul Schuler, administrerende direktør i Sika.

- Jeg er veldig stolt av hva vi har oppnådd. Jeg vil takke hele Parex-teamet verden over for sitt fremragende arbeid. Månedene brukt sammen med Sika til å forberede denne dagen viste hvor mye disse to store lagene kan bringe til hverandre. Vi kan se til fremtiden med tillit, sier Eric Bergé, administrerende direktør i Parex.