Avdelingsleder Guillermo Berger og tekniker Elmer El-Mansouri, er strålende fornøyd med at de som første elektroentreprenør debuterer med et grønt kontor i Bergen sentrum. Alle ansatte skal ut til kundene via miljøvennlige farkoster som sparkesykler, sykler og til fots: Foto: Bravida

Sender ut servicefolkene på sparkesykler i Bergen

Nå skal Bravidas kunder i Bergen sentrum få besøk av servicefolk på sparkehjul, lastesykkel eller til fots.

Fra før av har bedriften én GreenHub i Oslo, men konseptet er nytt i Bergen.

– Vi har selvsagt registrert hvor populært konseptet har blitt i Oslo. Det gjør at vi gleder oss stort til å få Bergens-kontoret skikkelig i gang, sier Bravidas avdelingsleder Guillermo Berger i en pressemelding.

I alt 15 teknikere og montører skal jobbe ut fra Bravidas GreenHub i Bergen.

Her dekker fagfolk og energirådgivere bysentrum med sine elektriske fremkomstmidler.

Bravida har kjøpt inn flere kraftige sparkesykler for å komme seg opp bratte bergensveier, og en større el-lastesykkel til sitt nye kontor.

Tekniker Elmer El-Mansouri var en av de første som ble ansatt på kontoret. Oppdragene kom til ham og sparkesykkelen fra dag én, ifølge Bravida.

– Vi trenger ikke store, fancy servicebiler på bensin eller diesel for jobber i Bergen sentrum. En sparkesykkel og en god vanntett sekk rommer det jeg trenger når jeg skal ut til våre kunder. Trenger jeg mer plass har vi også en el-sykkel med ekstra rom til verktøy. Jeg savner ikke den gamle servicebilen min i det hele tatt, sier tekniker El-Mansouri.

Han peker på at mange av selskapets kunder har få eller ingen parkeringsplasser i sentrum.

– Med sparkesykkel går det lekende lett, og vi sparer mye tid som kommer kundene til gode. Og ikke minst er det hyggelig at det er lett for kundene våre å komme innom for å få hjelp, sier Elmer.

Også leverandører av varer til kontoret har forpliktet seg til å levere fossilfritt.