Tidligere konsernsjef i Selvaag Gruppen, Karsten Bomann Jonsen, leder ansettelsesutvalget som skal hente inn Baard Schumanns erstatter i Selvaag Bolig. Arkivfoto

Selvaag trapper opp jakten etter Schumann-erstatter

Selvaag tror navnet på Baard Schumanns etterfølger er klart i september eller oktober.

Det slo ned som en bombe i hele byggenæringen da Baard Schumann tidligere i sommer måtte slutte på dagen som toppsjef i Selvaag Bolig.

Hodejegerfirmaet Isco Group er hyret inn for å bistå i jakten etter den nye Selvaag-lederen, og ifølge ansettelsesutvalgets leder og tidligere konsernsjef i Selvaag Gruppen, Karsten Bomann Jonsen, er interessen for stillingen god.

– Jeg kan ikke si så mye om prosessen vi er inne i på nåværende tidspunkt. Prosessen er ikke satt i gang for fullt ennå, men Isco har lagt ut en annonse som mange har henvendt seg på. Når ferien er over, setter vi i gang arbeidet for full, sier Jonsen til Byggeindustrien.

September eller oktober

– Når dere regner med å være i mål?

– Vi regner med å ha et navn klart i september eller oktober, sier Karsten Bomann Jonsen.

– Kan du si noe om nivået på de som har henvendt seg på stillingen så langt?

– Jeg har ikke sett listen over de som har vært i kontakt, men jeg vet at det har vært interessante folk som har ringt. Vi er sikre på at vi skal få inn en god kandidat. Utover det kan jeg ikke si så mye, sier Jonsen.

Baard Schumann, tidligere administrerende direktør i Selvaag Bolig. Arkivfoto: Svanhild Blakstad

Vil ha synlighet

I stillingsannonsen som er lagt ut får vi et ørlite innblikk i hva Selvaag ser etter i sin nye leder.

Det er ingen ting som tyder på at selskapet ønsker seg mindre synlighet enn hva Twitter-debattanten og medieyndlingen Baard Schumann ga dem i sin tid som leder.

«Du vil lede selskapet i tråd med ambisjonene til styret og eiere, og sikre at Selvaag Bolig fortsetter å være en synlig aktør og offentlig meningsbærer i samfunnet», heter det i den korte annonseteksten.

Ikke overraskende ser de også etter en leder med solid ledererfaring fra eiendomsbransjen som kan vise til gode resultater.