OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Tuva Skare

Siraj: - Det blir definitivt ikke meg som tar over Selvaag Bolig

OBOS-sjef Daniel Siraj er svært overrasket over at Baard Schumann må gå på dagen som Selvaag Bolig-sjef.

Tirsdag kom den overraskende børsmeldingen om at Selvaag Bolig-sjefen Baard Schumann var sparket.

– Svaret mitt blir som til alle andre som har ringt meg, jeg vet absolutt ingenting om bakgrunnen for hvorfor Schumann går og jeg vil heller ikke spekulere i årsaken. Sånt skjer, og jeg ønsker alt det beste for Selvaag Bolig som er en av av våre beste konkurrenter og som gjør at vi strekker oss hver dag, sier konsernsjef i OBOS Daniel Siraj til Byggeindustrien.

Tospann

Siraj og Schumann har vært et tospann i boligbransjens møte med både presse og myndighetene de siste årene, og begge har brukt sosiale medier som et verktøy for å påvirke og diskutere boligpolitikk.

De stilte også opp sammen som boligbransjens lag i NRKs underholdningsprogram "Solgt".

– Jeg kommer til å savne Baard i de sammenhengene. Jeg liker Baard som type og vi har det alltid artig sammen. Men dette er en helt profesjonell sak, og vi skal nok helt sikkert ha det morsomt sammen privat senere også, sier Siraj.

- Du er like overrasket som alle andre i bransjen?

-  Det er klart du blir overrasket. Det blir man alltid når en leder av en vellykket virksomhet slutter på dagen. Men slik er det jo ofte i børsnoterte selskap. De slutter stort sett på dagen, enten de går selv eller blir sparket. Men det fremstår jo alltid mer dramatisk enn en planlagt avgang, sier Siraj.

Tar ikke over

- Og du står ikke klar til å ta over?

- Det blir definitivt ikke meg. Det er ingen grunn til å bytte OBOS med Selvaag, til tross for at lønna er fetere der. I OBOS kan vi bygge ut fra en langsiktig avkastning til det beste for virksomheten og ikke ut fra aksjekursen, sier Daniel Siraj.