– 70 år etter at min farfar bygget det første huset og satset på salg av gode, rimelige boliger, ønsker vi at Selvaag også skal bli kjent for gode utleieboliger, sier Frederik Selvaag.

Selvaag satser stort på utleieboliger

Selvaag Gruppen kjøper hele selskapet Utleiebolig AS, med 840 leiligheter. Målet er å bli Norges ledende utleier av nyere boliger. 

Selvaag har vært deleier i Utleiebolig AS. Nå er de øvrige eierne kjøpt ut, og selskapet blir et heleid selskap i Selvaag Gruppen, under navnet Selvaag Utleiebolig. Dette markerer en viktig strategisk satsing for Selvaag.

– Vi vil at alle skal kunne bo godt. 70 år etter at min farfar bygget det første huset og satset på salg av gode, rimelige boliger, ønsker vi at Selvaag også skal bli kjent for gode utleieboliger, sier Frederik Selvaag. Han vil lede det nye selskapet i en periode.

Selvaag Utleiebolig ønsker primært å tilby nyere leiligheter i eller rundt de største byene. Leilighetene som nå er kjøpt, ligger i og rundt Oslo, i Drammen og i Bergen.

Av de 840 leilighetene er 430 nyere leiligheter som leies ut i dag. 410 leiligheter er under bygging. Boligene er på totalt 44 000 kvadratmeter, og har 541 parkeringsplasser. Samlet verdi er på omkring tre milliarder kroner.

– Mange utleieselskaper tilbyr gamle leiligheter med varierende standard og vedlikehold. Våre utleieboliger er moderne leiligheter som vi skal passe godt på, slik at de er trivelige hjem, forteller Selvaag.

Eierne av Utleiebolig AS har, foruten Selvaag, vært åtte familieeide investeringsselskaper. Pangea Property Partners har vært rådgiver i forbindelse med transaksjonen.