Ill. Belatchew arkitekter

Ill. Belatchew arkitekter

Selvaag Bolig med tomtetildeling i Stockholm

Selvaag Bolig vant Nacka kommunes tomtetildelingskonkurranse «Natururban» for Parkkvarteren i Centrala Nacka i Stockholm.

13 aktører konkurrerte om tildelingen og Selvaag Bolig vant med prosjektet «Grønn».

Administrerende direktør Sverre Molvik sier at denne tildelingen er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige.

– Vi er glade og stolte over denne tomtetildelingen og gleder oss til å være med å utvikle Nacka. Vi har nå en solid prosjektportefølje i Stockholm som vi stadig utvider blant annet på grunn av vår tilnærming til bærekraftig byutvikling, og vårt unike Plussbolig-konsept med fellesarealer og tjenester, sier Molvik i en pressemelding.

Ordfører Mats Gerdau (M) sier at Selvaags bidrag ble valgt fordi det tilfører noe helt nytt.

– Vi ønsker å skape en natururban bydel i Centrala Nacka. Selvaags bidrag kommer til å forsterke stedes identitet både på grunn av grønne kvaliteter og spennendene arkitektur, sier Gerdau i meldingen.

Selvaag Boligs prosjektforslag omfatter cirka 200 boliger og er utviklet i samarbeid med Belatchew arkitekter og Urbio. Prosjektet får fellesdrivhus, og alle leilighetene får store balkonger som er tilrettelagt for dyrking. Den endelige utformingen av prosjektet blir avgjort i løpet av reguleringsprosessen.

Selvaag Bolig har nå totalt cirka 800 boliger under utvikling i Stockholm. Første salgsstart er planlagt i år. Salgsstart på prosjektet i Nacka er forventet i 2024.