Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand. Satelittfoto: Google Maps

Seks år gammel barnehage totalskadd av fukt - rehabilitering koster nesten det samme som helt ny barnehage

Å rive Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand vil bare koste seks millioner kroner mer enn det vil koste å totalrehabilitere den fuktskadde barnehagen. Kristiansand-politikerne skal nå bestemme løsningen for skandaleprosjektet.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel på sine nettsider.

Øvre Slettheia barnehage måtte stenge etter at det er avdekket omfattende fuktskader i bygget i fjor høst. 84 barn og ansatte har siden da holdt til i brakker.

Konsulenter har nå gjort seg ferdige med en tilstandsvurdering av barnehagen, og administrasjonen i Kristiansand kommune skal gi politikerne råd om den bør rives eller renoveres som følge av fuktskadene. Politikerne tar det endelige valget.

Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune, opplyser at det vil koste seks millioner kroner mer å bygge ny barnehage kontra å renovere den gamle. Hva den eksakte kostnaden er i kroner og øre vil han ikke gå ut med, skriver Fædrelandsvennen.

– Forskjellen mellom alternativene er relativt liten når det gjelder kostnader, påpeker han.

Eiendomssjefen sier til avisen at det er store bygningsmessige feil og mangler knyttet til barnehagen. Det er flere hensyn som må tas, men foreløpig viser undersøkelsene at rehabilitering er billigst, om enn så vidt.

– Det skiller seks millioner kroner mellom alternativene. Det er jo penger det også. Nå må vi bare bestemme oss for hva vi skal gjøre, sier Gram.