VannskogenStabelavløbningKnipsMoby DickSjøhageHavnenSoldisByperspektivGraderMonokromHorisontLux in tenebrisPittoreskThe Oslo stepsFerrumMidtpunktDokkholmA focus for everyoneEt snapshot av naturenFilterSukkerbiten SjøtorgDet sammensatteIrisVantage PointOslo i fokusInnsikt utsynHus og landskap i ettLysbildeØyeblikkets virkningenPå broenPlatåPasspartout under samme takMed byen som motivKambrosilurFjordens RomMadonnaÅpningstidFotosynteseFelles Grunn i FokusKnappenThe viewfinderHuset, plassen og fjordenDrawing with lightView from the WindowSort hvittFoldinSukkerøyaDobbelt eksponeringSkurThe lensInnerst i fjorden, ytterst i byenThe StageFata MorganaArvOslo ObscuraFlytMyThe squareSvanenInnersvingenCivitasWater sceneMotiv2656125Oslo PsiFotografihuset på kantenFolkets øyTrelettTil kaffenMunchparken og SukkerbitenPixelLMJCS4ParaplyHimmelhusetKonkav konvexApertureHorisontOver og under ramme for foranderligt bylivPassepartoutFotografihuset et stykke natur i OsloIsbreenDet Gyldne SnitSukkerbiteneBred vinkelRefleksenFocusArkitektoniske apparater i FjordparkenByens takFotografihuset DIAKamerahusReisePavilion of stones, columns, fieldsUten tittelBuenMellom fjord og landOslo harbour podsJa takk, begge delerFotografihuset och Brohuvudet

Se samtlige skisser av Sukkerbiten her

Hav Eiendom har fått inn 98 forslag i arkitektkonkurransen for det nye Fotografihuset på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo.

I sommer kan publikum se arkitektenes forslag på en utstilling som åpner på Sukkerbiten på onsdag, skriver Hav Eiendom i en pressemelding onsdag.

I bildekarusellen over kan Byggeindustriens lesere få en sniktitt på samtlige 98 forslag.

– Vi er godt fornøyd med deltagelsen i denne konkurransen. Det har vært stort engasjement rundt bruken av Sukkerbiten, og vi viser derfor fram alle forslagene i en utstilling som er åpen for publikum gjennom hele sommeren. Det er mange ulike bidrag, så dette blir en spennende prosess. Vi håper mange tar turen og ser på alle de forskjellige forslagene til nytt Fotografihus, sier administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom.

Hav Eiendom og Fotografihuset ønsker seg, ifølge pressemeldingen, et lite og elegant bygg med åpne og tilgjengelige grøntområder. Fotografihuset skal etter planen stå ferdig i 2023.

­– Dette skal bli en verdensarena for fotografi, og bidra til et levende og tilgjengelig Bjørvika. Fotografi er den raskest voksende kunstformen i verden. Vi har ambisjoner om 250.000 besøkende i året, og inspirasjonen er blant annet hentet fra det populære Fotografiska i Stockholm. Vi ønsker et bygg som kan løfte fotografi som kunstform og berike området, både for våre besøkende og andre brukere av Sukkerbiten, kommenterer daglig leder Erling Johansen i Fotografihuset.

Forslagene i konkurransen vil bli presentert for offentligheten fra 10. juli. Visningssenteret er åpent fem dager i uken frem til utgangen av august, heter det i pressemeldingen.