Se den gigantiske «likblomsten» blomstre for første gang på 12 år (Video)

Amorphophallus titanium er populært kalt «likblomsten» for den grufulle lukten den utskiller. I Edinburgh har man kultivert en av kjempeblomstene i 12 år, og nylig sprang den ut i illeluktende blomst.

Amorphophallus titanium er verdens største blomst, og antakelig også den ekleste.

Med et navn som oversatt fra gresk blir noe som stor, uformelig fallos, og en lukt av råttent kjøtt for å tiltrekke seg åtselbiller og fluer, er den sjeldne giganten langt fra noen prydplante.

Amorphophallus titanum. Foto: Royal Botanic Garden Edinburgh

Fredag 26. juni blomstret en 267 centimeter stor plante i Royal Botanic Garden Edinburgh i Skottland. Planten, som har blitt døpt «New Reekie», har blitt kultivert i 12 år ved den botaniske hagen, og kunne i to korte dager bli observert i all sin frastøtende glans.

Seniorgartner Sadie Barber ved Royal Botanic Garden Edinburgh sier til The Scottish Express at det var en stor begivenhet å se planten endelig blomstre.

– En titt inn i drivhuset ga meg tårer i øynene. Det er virkelig en av de mest spesielle blomstrende plantene vi har sett, og det er fantastisk å tenke på at noe som vokser naturlig så langt unna, kan bringe glede til de besøkende her i hagen i Edinburgh.

«New Reekie» var en gave til den botaniske hagen fra Hortus Botanicus i Nederland, men den hører egentlig hjemme i regnskogen i Sumatra.