Fra venstre byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg og Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric på kontraktsmøte.

Schneider Electric fikk 30-millionerskontrakt på det nye nasjonalmuseet

Schneider Electric har vunnet en kontrakt med Statsbygg verdt 30 millioner på levering av BMS-løsninger til det nye Nasjonalmuseet.

Nylig møttes representanter fra Schneider Electric og Statsbygg til kontraktssignering.

- Nasjonalmuseet er det største museet under konstruksjon i Europa og et godt steg på veien til en smartere by. Med fremtidens løsninger for energistyring, ventilasjon og inneklima ser vi frem til å ta del i det prestisjefylte prosjektet, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric i en melding.

Nasjonalmuseet formidler og bevarer landets mest omfattende kunstsamlinger og det er derfor strenge krav til inneklima.

Schneider Electric skal blant annet levere, installere og kontrollere styring av lys, solskjerming og ventilasjon. Selskapet sørger for automatikk til 54 ventilasjonsagregater, som skal sikre optimal luftkvalitet tilpasset kunstverkenes behov.

Lys-, temperatur- og fuktighetsforholdene skal styres gjennom 111 store og små automatikkfordelinger.

- Schneider Electric har god grunn til å være glade og stolte over kontrakten. Vi ser frem til et langt samarbeid om Norges mest spennende byggeprosjekt, sier Synnøve Lyssand Sandberg, byggherredirektør i Statsbygg.