Satser 300 millioner

Byggmakker bruker finanskrisen til å posisjonere seg og ta ytterligere markedsandeler.

- I løpet av 2009 kommer vi til å investere 300 millioner kroner på fire nye butikker og modernisering av 24 butikker. I tillegg kommer vi til å presentere flere nye tjenesteprodukter overfor våre kunder, sier Espen Hoff, administrerende direktør i Byggmakker Norge.

Den offensive satsningen til Byggmakker er en videreføring av et arbeid som startet allerede for to år siden.

- Siden 2007 har vi investert 1 milliard kroner i bygging av nye butikker og revitalisering av konseptet vårt. Hele organisasjonen deltar nå aktivt i arbeidet med å bygge nytt og moderniseringen av eksisterende butikker, sier Espen Hoff.

Bygger nytt og moderniserer
I 2009 åpner Byggmakker fire nye butikker. I april åpner Gunnvald Johansen AS i Fauske. I juni åpner tre nye butikker. Walde Byggevare AS åpner på Knarvik utenfor Bergen, Raufoss Bygg AS åpner på Raufoss og Kirkenes Trelast AS åpner i Kirkenes.

- I tillegg satser vi stort på vårt nye butikk-konsept hvor 24 butikker vil få en markert ansiktsløftning i løpet av året. Vi kommer også til å rulle ut flere nye tjenesteprodukter til våre kunder. Vårt mål er å gjøre det enkelt for kundene å handle byggevarer. Vi har allerede presentert tidenes satsing på takløsninger. Til høsten kommer det flere spennende nyheter, sier Hoff.

Vil styrke posisjonen
Byggmakker opplever nedgang i markedet på linje med de fleste av sine konkurrenter.

- Selv om vi fikk en litt større nedgang i omsetningen enn gjennomsnittet for bransjen i 2008, er det gledelig å se at vi gjennom TBF-tallene befester vår posisjon som Norges ledende og største byggevarekjede. Ambisjonen er å styrke denne posisjonen ytterligere ved å se finanskrisen som en mulighet. Det at vi har medlemmer og eiere som står bak og deltar aktivt i denne prioriteringen gjør oss trygge på og motivert for den offensive satsingen, sier Espen Hoff.