Takstsjef i Tryg Forsikring, Lars Angell,. Foto: Rune Midtskogen / Fagrådet for våtrom.

Samtlige befaringer avdekket feil på sanitæranlegg

Under 31 befaringer på byggeplasser i Oslo-regionen ble det avdekket feil og mangler på samtlige undersøkte sanitæranlegg.

Det skriver Fagrådet for våtrom i en pressemelding.

– Det er all grunn til å være urolig over feil og mangler som er avdekket. Nå må bransjen snakke sammen for å finne ut av hvordan vi skal bedre vannskadestatistikken, sier takstsjef i Tryg Forsikring, Lars Angell.

Under Nordisk vannskadeseminar i Korsør onsdag ettermiddag holdt den 50 år gamle byggmesteren, og nyvalgt medlem i Nordisk vannskadegruppe, en halvtimes innlegg om vannskadeproblematikken.

I perioden januar til mars i år, gjennomførte fire studenter ved byggingeniør-linjen ved Høgskolen i Oslo 31 befaringer på arbeidet av rør-i-rør på byggeplasser i Oslo-regionen. Befaringene avdekket feil og mangler på samtlige av de undersøkte sanitæranleggene.

– Det er tragisk. Først og fremst er det sluttkunden som blir sittende igjen med problemet, men det er svært bekymringsfullt at det gjøres så store feil på arbeider hvor en har tilgang på hjelpemidler i form av montasjeanvisninger. Denne type feil skal ikke forekomme hvis du følger boka, sier Angell til Fagrådet for våtrom.

Ifølge takstsjefen i Tryg Forsikring viser bransjeoversikten 750.000 vannskader i perioden 2008 til 2017.

– Det er et vanvittig høyt tall, sier han.