Salgsstart for den første elektriske varebilen fra Mercedes-Benz

Mercedes-Benz eVito blir den første elektriske varebilen fra Mercedes-Benz i det norske markedet, og Norge er det andre landet som starter salget av eVito, etter Tyskland.

Mercedes-Benz forhandlerne er klare for salgsstart av den elektriske varebilen Mercedes-Benz eVito og bilene kan allerede nå bestilles. Leveringstidspunkt til kunde vil være fra andre kvartal neste år. Dette gjør Norge til det andre landet som får anledning til å starte salget av eVito.

Norsk pris er fra 439.900 eks mva.

– Prisen inkluderer et rikholdig utstyrsnivå, som forventet i en premium-varebil. De første bilene som kommer i salg vil være låst til en fast forhåndsdefinert utstyrsspesifikasjon, heter det i en melding fra Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz eVito har en rekkevidde på 150 kilometer i henhold til den nye WLTP-normen med last.

– Under ugunstige vinterforhold med temperaturer ned til minus 30 grader Celsius, vil bilen alltid ha en rekkevidde på minst 100 kilometer. Ved optimale forhold, kombinert med maksimal regenerering, kan rekkevidden økes til 180 kilometer, medler Mercedes-Benz.

I følge en TØI rapport, som i 2016 hentet inn data fra de elektroniske kjørebøkene hos 115 lette varebiler i kommersiell trafikk, viste at 63,5 prosent av bilene ikke kjørte over 120 kilometer per dag, mens 37 prosent aldri kjørte over 80 kilometer. Daimlers undersøkelser har også konkludert med at budbilene i de Europeiske byene i gjennomsnitt kjører rundt 100 kilometer om dagen.

– Det vil bli et behov for elektriske varebiler, spesielt i byområdene, i løpet av de nærmeste årene. Elektrifiseringen av kommersielle kjøretøy er ikke et mål i seg selv, men det er avgjørende at økonomi og lønnsomhet for brukerne er konkurransedyktig sammenlignet med dagens dieseldrevne varebiler, sier Per Ragnar Johansen, direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy hos Bertel O. Steen.