Visualisering av 3D-modeller med Bimsync i Ruta-prosjektet Saga Park i Trondheim. Illustrasjon: Catenda

Ruta og Catenda inngår enterpriseavtale

Ruta Entreprenør har signert enterpriseavtale med Catenda for bruk av åpen-BIM samhandlingsplattformen Bimsync.

Det skriver Catenda i en pressemelding onsdag.

Ruta har brukt Bimsync i to år i forskjellige prosjekter, og vil nå bruke Bimsync til sine BIM-prosjekter hovedsakelig for designsamarbeid og BIM-koordinering, heter det i meldingen.

‒ Partnerskap med Bimsync er perfekt i tråd med Rutas digitaliseringsstrategi. Bruken av Bimsync vil gi oss muligheten til å samle alle våre modeller og saker på ett sted, samarbeide om dem og holde styr på alle prosjektenes historie. Dette vil bedre koordineringen og kommunikasjonen mellom våre team, spesielt i designfasen. Vi har blitt imponert over brukervennligheten og effektiviteten til Bimsync, dette var avgjørende faktorer i vårt valg av leverandør. Verktøyet krever ingen installasjon, og kan brukes på smarttelefoner og nettbrett. Videre utgjør de ulike integreringene Bimsync tilbyr, som VR, en reell merverdi for oss, sier Rutas Teknisk Sjef Øyvind Matheson Bones.

Håvard Bell, daglig leder i Bimsync-produsent Catenda, sier han er stolt over å bli valgt som partner for Ruta.

‒ Det faktum at Ruta ønsker å bruke vår løsning for sine prosjekter, er en stor anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort i de siste årene. Dette styrker vår sterke posisjon i Trondheim og Oslo-området. Vi ser frem til samarbeidet med Ruta, og vi har stor tro på at det er begynnelsen på et vellykket partnerskap, sier han.