Politiet sperret søndag av området rundt en trafostasjon på Labro kraftverk på Skollenborg i Kongsberg hvor det hadde brutt ut en kraftig brann. Det var kraftig røykutvikling og fare for eksplosjoner. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

Rundt 7.500 mistet strømmen etter trafobrann

På det meste var 7.500 strømkunder på Kongsberg uten strøm etter brannen i en trafostasjon på Labro kraftverk på Skollenborg.

Klokken 19 hadde alle fått strømmen tilbake igjen, melder NRK. Da var brannen også slukket, men brannvesenet holdt fortsatt på å kjøle ned området

– Brannmannskapene har skumlagt kraftverket og kjøler det ned fordi det er svært varmt der. Brannen har ført til store ødeleggelser, forteller varabrannsjef Rune Toverud i Kongsberg Brann- og Redningstjeneste til kanalen.

15 brannfolk deltok i slukkingen, mens store mannskaper fra kraftselskapet EB Nett sto på for å få strømforsyningen opp og gå igjen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 14.36 søndag ettermiddag. En knapp time senere var brannen under kontroll, og eksplosjonsfaren betydelig redusert, opplyser politiet.

– Det er brann i et kraftverk, hvor det er store mengder olje. Derfor er det eksplosjonsfare, og vi oppfordrer folk til å holde seg unna, sa operasjonsleder Finn Håvard Aas i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB da brannen sto på som verst.