Ellen Rogde tiltrer 1. oktober rollen som administrerende direktør i Sporveien Trikken. Foto: Sporveien
Ellen Rogde tiltrer 1. oktober rollen som administrerende direktør i Sporveien Trikken. Foto: Sporveien

Rogde blir ny trikkesjef i Sporveien

Ellen Rogde (55) er ansatt som ny administrerende direktør i Sporveien Trikken.

Rogde har jobbet i Ruter siden 2008. De siste seks årene som markedsdirektør i selskapet, en rolle hvor hun også har jobbet med Trikkeprogrammet i samarbeid med Sporveien. Hun sitter i styret i Sporveiens datterselskap Sporveien Media AS.

– Jeg er svært glad for at Ellen har takket ja til å lede det videre arbeidet med satsningen på trikk i Oslo. Ellen har lang og bred ledererfaring fra kollektivtrafikken, som hun nå tar med seg inn i Sporveien og Trikken. Oslo har ambisiøse målsettinger for trikk, og Trikken befinner seg i en transformasjonsreise med innfasing av 87 nye, moderne, høyteknologiske trikker. Med Ellen på laget har vi fått en dyktig og kompetent leder for det videre arbeidet med å realisere Oslos ambisjon om 100 millioner grønne trikkereiser årlig, sier Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien i en pressemelding.

Rogde er utdannet siviløkonom ved University of Windsor, har en Executive MBA innen Brand Management og har deltatt i lederutviklingsprogrammet Soltransprogrammet i regi av AFF. Hun har tidligere innehatt ulike ledende stillinger i RiksTV, Telenor og Kongsberg Automotive.

– Jeg brenner for kollektivtrafikken i hovedstaden og den viktige rollen den spiller for store deler av byens befolkning hver eneste dag. Derfor gleder jeg med veldig til å gå om bord i Sporveien Trikken, som virkelig betyr mye for mange og har hatt en helt sentral plass i bybildet og kollektivtilbudet i Oslo i snart 150 år. Trikken spiller en viktig rolle for fremtidens byreise i hovedstaden. Jeg ser frem til å bli kjent med alle de dyktige og engasjerte folkene som jobber i Trikken og som står på for å levere gode reiseopplevelser med trikk hver eneste dag, sier Rogde i samme melding.

Hun tiltrer stillingen som administrerende direktør i Sporveien Trikken 1. oktober.