Rheinzink satser mot boligmarkedet

Titansink har tradisjonelt alltid vært et takmateriale for kontorbygninger, skoler, offentlige etater, flyplasser, kulturhus og så videre. Nå satser Rheinzink Norge også mot boligmarkedet.

– På boligsiden i Norge så har metalltak ingen tradisjon, i motsetning til vår nabo i øst. I Sverige ser vi over hele landet boliger med metalltak. Det være seg «plåt-tak» eller kobbertak. I den senere tid har også bruken av titansink økt på boligprosjekter i Sverige. I dag selges en meget stor andel av den svenske omsetning på titansink på boligsiden. I Norge har vi ikke den tradisjonen selv om vi den senere tid har registret noen boliger med titansink, sier Erling Lyche i Rheinzink.

Han forteller at de nå ser at bruken av Rheinzink på boligprosjekter øker blant annet i Stavanger, Bergen og Trondheimsområdet.

– Flere prosjekter har vårt materiale på både tak og fasade, men det er dessverre prosjekter som vi ikke ser eller vet om. Det ønsker vi å gjøre noe med, legger han til.

– Rheinzink, eller titansink som materialet er, er vedlikeholdsfritt, miljøvennlig og veldig varig og vil for mange være et ideell tak og fasadeprodukt, alene eller sammen med andre vedlikeholdsfrie produkter. Rheinzink er BREAAM klassifisert i kl. A, Cradle to Cradre godkjent og kan resirkuleres uten å forringes. For hvert år som går så økes resirkuleringsgraden ved vår fabrikk noe som igjen reduserer vårt energibehov. Velger man et skifertak så hvorfor skal man da bruke beslagsmateriale som bare lever i noen tiår. Kombinerer man skifer med titansink så har man et tak som er vedlikeholdsfritt og varig i generasjoner, mener han.

Rheinzink økt antall grossister i Norge slik at de nå snart er landsdekkende via Roald & Sønn AS, Astrup AS, Ventistål og Lindab AS.

– Dette er viktig for oss slik at vårt materiale blir lettere tilgjengelig flere steder fra Tromsø til Kristiansand. I tillegg så skal vi ansette en person i Rheinzink Norge som i hovedsak skal jobbe mot boligmarkedet, sier han.

Han forteller at de nå dratt i gang en fotokonkurranse rundt Rheinzink på boliger.
– Vi inviterer arkitekter og blikkenslagere til å sende oss sine bilder av Rheinzink på boliger i Norge. Det behøver ikke nødvendigvis være sink på hele boligen, det kan være et flott hus med fine takrenneløsninger, deler av fasader på boligen med sink, skråtak med sinktekkinger eller gode beslagsløsninger. Det eneste hovedkrav er at det er Rheinzink på prosjektet. Prosjektene skal helst ikke være mer enn et par år gamle og informasjonen om prosjektet skal inneholde; årstall, arkitekt, blikkenslager og huseier med adresse, utdyper han.