Lars Holm i OSU. Foto: Torkel Vik

Rekordsalg i Bjørvika i sommer

I løpet av juni og juli solgte Oslo S Utvikling (OSU) leiligheter for hele 310 millioner kroner i Bjørvika. Prosjektet Vannkunsten fikk spesielt stor interesse.

– Det så mørkt ut i april og frem til 17. mai. Men så løsnet det, og i juni begynte det virkelig å koke i vannkanten. Den måneden solgte vi 16 leiligheter for 150 millioner kroner i Vannkunsten-prosjektet. Det er rekordsalg for en måned hvor vi ikke har hatt salgsstart, sier boligdirektør Lars Holm i OSU i en pressemelding.

Måneden etter solgte de ti Vannkunsten-leiligheter til, for til sammen 76 millioner. I tillegg er det solgt ti leiligheter i juni og juli i prosjektene Eufemia Plass Syd og Dronninglunden. Til sammen utgjør det totale beløpet 310 millioner kroner. Det er langt høyere enn OSU hadde forventet, skriver boligutvikleren i meldingen.

– Vi hadde håpet at markedet skulle ta seg opp, men vi turte ikke budsjettere med slike tall. Vi ser at enda flere har fått øynene opp for Bjørvika, nå som mye mer er ferdigbygget og havnepromenaden er åpnet foran Vannkunsten, sier Holm.

Det er nå fem år siden OSU begynte å bygge på tomtene på andre siden av Dronning Eufemias gate, mellom fjorden og Barcode. Til sammen er 450 leiligheter bygget, 650 er solgt og 150 er under bygging. Fortsatt gjenstår det en rekke større prosjekter før OSU er ferdig i Bjørvika.