Gausdal Bruvoll satser sterkt på fabrikkmaling av utvendig kledning. Foto: Gausdal Bruvoll.

Rekordresultat for Gausdal Bruvoll

Trelastprodusenten og samvirkeselskapet Gausdal Bruvoll oppnådde tidenes beste resultat i 2020.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Gausdal Bruvoll SA omsatte for 379 millioner kroner og fikk et driftsresultat (EBITDA) på 46,5 millioner i 2020. Bunnlinjen viste til slutt et årsresultat før skatt på 21,8 millioner kroner, opplyser selskapet.

– Allerede i mars besluttet vi å ta ned produksjonen for å redusere lagre og styrke likviditeten, for det tilfelle at markedet skulle bli helt «dødt» som følge av covid-19 pandemien, forteller administrerende direktør Jørn Nørstelien.

Administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gausdal Bruvoll. Foto: Gausdal Bruvoll.

Ifølge Gausdal Bruvoll har denne beslutningen medført at bedriftens lagre nå er rekordlave, da markedet i 2. halvår ble meget sterkt som en følge av at «alle» brukte hjemmetiden til snekring og oppussing.

– Vi er naturligvis strålende fornøyde med resultatet. En svært fleksibel og dedikert arbeidsstokk er et vesentlig grunnlag for suksessen. Våre ansatte ønsker utvikling og tar ansvar, sier Nørstelien.

Gausdal Bruvoll opplyser at selskapet de siste årene har investert 120-130 millioner i ny produksjonsteknologi, og satser sterkt på fabrikkmaling av utvendig kledning. I 2019 ferdigstilte Gausdal Bruvoll det selskapet beskriver som Europas mest avanserte malingsfabrikk.

– Dette var et utviklingsprosjekt. I slike prosesser er det ikke til å unngå at man trår feil på enkelte punkter, men etter hvert har vi virkelig fått produksjonen i denne fabrikken til å svinge, sier Nørstelien.

Til sommeren er det bedriftens 30 år gamle sorteringsanlegg i Gausdal som skal byttes ut.

– Det nye sorteringsanlegget er en investering på cirka 40 millioner kroner. Vi vil med dette mer enn doble sorteringskapasiteten samtidig som vi reduserer bemanningsbehovet. Vi driver industri og da handler det meste om å få opp effektiviteten og redusere kostnadene pr produsert enhet. Trelastmarkedet er preget av sterk internasjonal konkurranse og da gjelder det å ikke sove i timen, understreker Nørstelien.