Museumsdirektør Geir Atle Stormbringer ved Norsk Vegmuseum. Foto: Statens vegvesen.

Rekordmange ruller innom Norsk vegmuseum

– Dette er moro altså - det er sånn trøkk om dagen. Vi er nok heldige, de fleste museer melder om nedgang i sommer, sier museumsdirektør Geir Atle Stormbringer.

Han er i fyr og flamme over at det er mer besøk enn noensinne, til tross for korona, skriver Statens vegvesen i en melding.

Rommer mye historie

Museumsområdet ved Hunderfossen nord for Lillehammer er på hele 300 mål. Det rommer både friluftsmuseum, Norsk fjellsprengningsmuseum, Norsk kjøretøyhistorisk museum og Norsk vegmuseum.

– På de mest hektiske dagene har vi hatt over 700 besøkende på hvert av museene. Det er mange flere besøkende enn i fjor, og vi knuser alle dagsrekorder, sier Stormbringer.

– Vi er på grensen av hva vi kan tåle av publikumstilstrømning i disse koronatider, men det har gått greit hittil. Publikum utviser stor forståelse, og våre ansatte gjør en fantastisk innsats, sier Stormbringer.

Fint for store og små

Et stort friluftsmuseum der unger kan leke, kafé i historisk gjestgiveri og gratis inngang er dette et fint sted for familier, ifølge Statens vegvesen.

– Dette er nok en god kombinasjon for mange familier og en forklaring på økt besøk - i tillegg til alle som ferierer i Norge.

-Blir glad av å være på jobb

Museumsdirektøren har også trått til som omviser i sommer.

– Å jobbe i førstelinja med omvisninger har vært supert. Publikum er så positive og fornøyde at en rett og slett blir glad av å være på jobb.

Norsk kjøretøyhistorisk museum er trekkplaster

Hele 85.000 kom til museet i fjor. Det var en dobling fra 2018, noe som skyldes åpning av Norsk kjøretøyhistorisk museum. Alt fra familier til bil- og MC-klubber svinger innom, og de fleste finner noe som vekker minner. Det kan være en sykkel, bilen til bestefar eller ei leke, skriver Statens vegvesen.