<p>I Østfold høstes det nå ferdigplen etter at sesongen ligger flere uker foran skjema. (Foto: Østfold Gress)<br></p><p></p>

Redkordtidlig start for ferdigplen

Ferdigplenprodusenten Østfold Gress melder om rekordtidlig start på sesongen.

– Vi ligger seks uker foran skjema, og i disse dager er vi i full gang med å høste ferdigplen, sier daglig leder Ole Christian Trandem i Østfold Gress.

I fjor begynte sesongen sent i april og det var mye vinterskader. Men i år er stikk motsatt:

– Etter en mild vinter med nedbør i form av regn fremfor snø, er det lite tele. De siste dagene med lite nedbør, samt sol og vind har gjort at gresset har tørket opp, sier Trandem.

Han medgir at det er veldig tidlig ennå, men når forholdene tilsier det så blir gresset høstet.

Bra for anleggsgartnerne

– Vinteren har vært god for mange anleggsgartnere og entreprenører som venter på gress før anleggene kan ferdigstilles, sier Trandem.

Østfold Gress fra Rygge er en av Norges største produsenter av ferdigplen og leverer ca 400 000 kvadratmeter hvert år. I år har firmaet ambisjon om å levere enda mer.

Sportsgress

Foruten plen på rull til norske hager og uterom, produserer gressgiganten grønne tepper til golfbaner og fotballbaner. Østfold Gress har lang erfaring med sportsgress og har levert til mange kjente fotballarenaer, blant andre Ullevaal Stadion, Bislett, Lerkendal og Fredrikstad stadion.

– Vi merker en stadig økende interesse for ferdiggress. Folk vil ha plenen fort ferdig slik at de kan ta i bruk hagen med en gang, sier Trandem.