Ras stenger E6 i Sør-Trøndelag

E6 kan bli stengt i lang tid etter at det har gått et 10-15 meter bredt jordras over veien sør for Horg i Melhus i Sør-Trøndelag. Omkjøringsveien er også stengt.

Raset gikk like før klokken 17. Ved 19-tiden gikk et nytt ras.

– Geologer er nå på befaring på stedet. De er skeptiske til forholdene. Det betyr at E6 kan bli stengt i lengre tid, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Ingen biler ble tatt av raset.

– En bil kjørte inn i raset og fikk skader, men ingen personer ble skadd. Dette var første bil på stedet, skriver politiet på Twitter.

Vegtrafikksentralen undersøker om det finnes flere omkjøringsmuligheter i området. Politiet opplyser at veien vil bli stengt en stund framover.

– Personbiler kan kjøre langs vestsiden av elva fra Hovin til Lundamo. Denne veien anbefales ikke for storbiler, meldte politiet tidligere mandag ettermiddag.

Den fikk tydeligvis ikke sjåføren av et polsk vogntog med seg, for i 19-tiden mandag meldte politiet på Twitter at omkjøringen er stengt.

«Omkjøring mellom Hovin og Kvål, fylkesvei 672, er foreløpig sperret av et polsk vogntog som ble stående på glatt føre. Det jobbes for løsning», heter det i meldingen.