Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Rapport: Gravearbeid årsak til sprekker i Bergen-bygårder

Multiconsult peker ut gravearbeid i nabobygården som årsak til sprekkdannelser i en bygård i Bergen, som førte til at to bygårder måtte evakueres.

Selskapet har fått i oppdrag å gå gjennom hva som skjedde da tre bygårder i Vestre Torggaten i Bergen sentrum mandag 4. oktober måtte evakueres etter bevegelse i en mur mellom husnummer 14 og 16.

Det var kommet flere sprekker i veggene, og man fryktet at Vestre Torggaten 14 kunne rase. Beboere i Vestre Torggaten 12, 14 og 16 ble evakuert.

Rapporten fra Multiconsult konkluderer med at det er overveiende sannsynlig at arbeidene i Vestre Torggaten nr. 16 er årsaken til sprekkene i Vestre Torggaten nr. 14, skriver Bergens Tidende.

De kommer dermed til samme konklusjon som Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune, som var på befaring på begge adresser 4. oktober.

Øistein Sandstå Jacobsen representerer huseier og Vestre Torggaten 16 AS i saken. Han sier han ikke har noen kommentar til Multiconsults funn.

Politiet kunngjorde 5. oktober at de åpnet sak for å se om det hadde foregått brudd på plan- og bygningsloven i forbindelse med arbeidet.